Siste leg: Marzameni – Siracusa – Crotone.

Været kan skifte raskt. Vi hadde egentlig fin seilvind, men like før vi skulle gå i havn i Marzameni, økte vindstyrken voldsomt i løpet av noen minutter. Det var en kamp å få rullet inn genoaen og få ned storseilet. I strabasene løsnet kanten på seilet og vi kom flagrende inn i havnen med en lang hvit hale etter oss. Jeg merket plutselig at noe streifet kinnet mitt og flagret på sjøen, det var en av ventilen på dekk – så det var heftige greier. Først etter et par dager roet vinden seg og vi kunne dra videre til Siracusa.
Vi la oss på svai i havneområdet i 2 netter. Tok kontakt med en seilmaker for reparasjon av seilet og avtale ble gjort til mandag morgen. Da la vi oss i den dyre havnen for å levere seilet. Men det viste seg at det var nasjonaldag i Italia denne dagen og seilmakeren tok seg fri! Dette burde han vel kanskje vite da vi inngikk avtalen. Uansett kom han tirsdag og lovet tilbakelevering på kvelden, men han kom ikke før onsdag. Så vår planlagte tur med leiebil til vulkanen Etna gikk i vasken.

Men vi koste oss i Siracusa som er den historiske hovedstaden på Sicilia. Byen er kjent for sin greske og antikke historie og dette er også fødestedet til matematikeren Arkimedes. Byens skytshelgen er den hellige Lucia, som også er født i Siracusa og festdagen hennes den 13. desember, blir feiret som luciadagen både her og hjemme.
Trange gater med gamle, høye bygninger og som ellers i Italia, virker det som om ingenting vedlikeholdes, murpussen raser ned fra veggene og mye søppel i gatene, men likevel sjarmerende. Denne byen er virkelig verdt et besøk.

Værmeldingen for de neste dagene var dårlige. Vi hadde en lang reise foran oss da vi skulle krysse det ioniske hav til foten av Italia. Til tross for varierende værmeldinger, bråbestemte vi oss for å dra onsdag ved middagstider. Dette strekket er på ca 150 nm og vi brukte 26 timer. Motorseilte for det meste, men på slutten fikk vi vinden bakfra og kunne seile. Deilig å skru av motoren, selv om den er Hans sin beste venn og han klapper den og sier «godt jobba» for hver gang vi er kommet i mål. Vi fikk nok langt mer vind enn det som var meldt og sjøen var rotete og bølgene høye. Lite søvn i natt, men nå er vi heldigvis på plass på fastlandet her i Crotone i Italia.

I gamlebyen Ortigia i Siracusa
Templo di Apollo – imponerende byggverk.

Trange gater med klesvasken hengende utenpå husene

Moderne kirke i den nyere bydelen i Siracusa – imponerende denne også, men de gamle er finest!

Inne i den moderne kirken.

….. og pizzaen i dette landet er både billig og god!