Da var det vel på tide med litt påfyll av greker-nytt. Det skjer ikke all verden i Parga i disse dager, turistene har ikke kommet, men det er tydelig at det er like før. Det males og ryddes, trestammene kalkes hvite og det pyntes med blomster i krukker. Det blir så fint. I helgen har det vært påskefeiring og vi får rødmalte egg og kaker fra greske venner. Joda, det er godt å være her på denne tiden også, det er liksom stille før stormen.

Jeg har puslet med litt maling rundt omkring i huset og Hans blir aldri ferdig med «noe greier som må gjøres» i båten. Han har flyttet batterier og det var visstnok ingen enkel jobb og jeg har sydd nye trekk til putene i båten. Vi har vært i Ionannina og bestilt nytt kjøkken fra Ikea, det er lang bestillingstid. I helgen har vi hatt vår første båttur. Vi dro først til Lefkas og møtte Sigbjørn, Asbjørn og Johanne. Hadde en hyggelig dag og kveld sammen.
Dagen etter dro vi til Nidri for å feire Anne Gretes 70 års dag. Stor feiring med 30 gjester fra ulike land, slik som det blir i seilermiljøet. Samtidig var det gresk påskefeiring, så dette har vært en særdeles sosial helg. Presten i Parga har forresten messet hele uka, høytalerne er plassert på kirkeveggen og det ljomer over hele Parga, egentlig veldig stemningsfullt.

På vei hjem fra dette treffet, stoppet vi i vår yndlingsbukt Two Rock Bay og her fikk jeg årets første bad. Litt kaldt, Hans var så vidt ut i, men jeg svømte 2 runder rundt båten og da var vannet nesten lunka …. Deilig at badesesongen har startet. Men jammen var det godt vi kom oss hjem i går, for nå fosser vannet i gatene her og det tordner og lyner. Håper det gjør seg ferdig med dette været nå, for på søndag kommer våre første sommergjester. Vi seiler til Preveza og plukker opp Ann Mari og Arild og da går ferden sørover i et par uker. Gleder oss!
I dag får vi besøk av våre greske venner Evangelos og Kathy, de bor egentlig i Ioannina, men har flyttet til Parga for å bo her i sommer, da får vi se hverandre masse. Evangelos var Hans sin lagermann da vi bodde i Hellas.

Ha en fin uke og Kristi Himmelfart! smiley
Rødmalte påskeegg og søte kaker med melis som vi har fått fra naboene.

Påskefeiring i Lefkas. Kommunen spanderte kermamikkpotter, alle forsynte seg og knuste de på bakken. Merkelige skikker!

Båten til Arvid og Anne Grete var pyntet til fest!
Arvid og Anne Grete, jubilanten er Anne Grete.
Stopp i Lefkas. Seilervennene våre Sigbjørn, Asbjørn og Johanne.
Massevis av påskepynt i butikkene …..
…. og korn og nøtter, nam, nam!