Oh my God hvor dagene flyr. Grekerbua er fylt opp av stort og smått og det er liv i bua både natt og dag. Erik, Ine, Henny og Gustav har vært her i 10 dager og dro hjem sist søndag. I mellomtiden har Pål, Sylvi, Amalie, Gregers og Elsa kommet. De måtte ta inn på hotell de første dagene da det ble litt trangt i bua. Søndag ble Erik med familie kjørt til Preveza og dro hjem med Norwegian og med samme fly ankom Magnus og kjæresten Ann-Christin. Magnus er broren til Sylvi og de skal bare være her til torsdag. Da ble det litt fullt her og gamlefolket stakk til sjøs et par dager.

Vi koste oss sammen med barnebarna Gustav og Henny, badet både i sjøen og bassenget. En dag passet jeg Gustav mens de andre dro på båttur. Erik, meg og ungene fikk oss en fin tur til Acheron hvor vi lunsjet og koste oss med aktiviteter. Viktigste er at barna holdt seg friske og de tålte varmen bra. Alle preges litt når gradestokken drar seg opp til ca 35 grader. Heldigvis har vi fått aircondition i to rom, godt å ha et rom å kjøle seg ned i.

Ellers har de siste par ukene vært preget av EM i fotball. Hans og meg har vært barnevakt og sittet på trappa og sett på norsk nett TV. Hvorfor vi sitter ute på trappa? Jo, fordi Henny sov i stua hvor vi har aircondition. De unge ruslet ned på fotball puben. Greit at alt er like i nærheten, da er det bare å ringe når Henny våkner og etterlyser mamma. Gustav har ikke lært seg å gå enda, men det var ubehagelig å krabbe på knærne på betongen, derfor lærte han å gå på fire med strake ben.

Nå er som sagt huset fullt igjen og det er fortsatt liv og røre. Gregers har nesten lært seg å svømme og Amalie svømmer allerede som en fisk. Gregers og Amalie har hatt en overnatting i seilbåten. Vi hentet de på flyet i Preveza, sov i båten og hadde en flott seilas til Parga neste dag. Denne turen tar ca 4 timer og Gregers ble litt sjøsyk (lik sin far), men kom seg da vi stoppet og badet underveis. I dag har Hans med seg Amalie, Sylvi, Magnus og Anki til Paxos mens de sjøsyke, Pål og Gregers er ved bassenget og jeg passer Elsa. Hun er et sjarmtroll, men kjemperask og må fotefares hvert sekund. Hun har allerede falt ned steintrappa en gang og rusler smilende rundt med en svær blåveis i panna. Her er stein og betong over alt og det er vondt å snuble.

Det er stappfullt av turister i Parga for tiden. Hører norsktalende overalt. Det er varmt å gå opp bakken fra stranda, men vi ser på det som kondisjon og kjøler oss ned med en kald dusj og en øl når vi er hjemme. Ellers holder vi fast på rutinen med ouzo og backgammon kl 1800 hver dag. Så slik går no dagan.

I morgen drar Magnus og Anka hjem og neste torsdag kommer Ida. Vi har bestilt tur til Norge 5. august og tilbake hit 19 august. Gleder oss til familie treff i Svelgen.
Enn så lenge – nyt sommeren der hjemme!smiley

Henny maler i Grekerbua
Henny og bestefar husker mens de venter på at maten skal bli servert på Flisvos
Erik og Gustav i Acheron
Gregers og Amalie i Acheron
Pål og Elsa på restaurant – tror ikke jeg vil til bestefar sier Elsa ….
Sylvi og Gregers bader på Byzantion HotellMagnus og Anki i Acheron


… og i denne hengekøya på båten nytes livet!