Nå har siste sommergjesten i Grekerbua reist og vi er inne i den avviklende fasen av sommerlivet i Parga. Egentlig er det nok riktig å dra hjem nå. Grekerne er mettet på turister og alle jeg snakker med i butikkene og restaurantene rundt oss, har planer om å stenge i neste uke. Men været er topp nå. Det er litt skyer og litt sol og badetemperaturen er ca 26 grader. Utmerket turvær og jeg kjenner arbeidslysten melder seg. Egentlig ville jeg begynne på kjøkkenet nå, det er arbeidsfolk over veien her som har alt utstyr til å lage nytt kjøkkenvindu og borre seg gjennom de tjukke murveggene. Men nei, dette ble for strevsomt for han Hans og han vil nå så gjerne gjøre allting selv. Sånn er det.

Nissedama Line var siste gjesten i Grekerbua i år. Vi har hatt en herlig uke sammen og koset oss med bading og båtturer. Line har sovet på dekk i 2 netter og har telt stjerner på himmelen. Hun våknet til soloppgang og haner som gol opp i lia og jumpet rett i havet til morgenbad. Et godt og avslappet liv. Vi tok turen til two rocks bay, Gaia og Lakka. Ble litt seiling, men som alltid var vinden rett i mot.

Våre venner Britt og Leif fra Sarpsborg har også vært i Parga en uke. De bodde på hotell nede i byen. Vi hadde en fin tur til Metsovon hvor vi besøkte Kosta og Tola som vi leide hus hos da vi bodde i Metsovon. Hyggelig for gjestene å se et ekte gresk hjem og gjestfriheten hos det greske folk. Båttur til Gaia ble det også tid til.

I morgen drar vi til Lefkas og deltar i år som i fjor på regattaseilasen sammen med seilervennene våre Arvid og Anne Grete. Blir nok hyggelig med sosialt samvær og premieutdeling på kvelden. Fredag drar vi noen dager på seiltur rundt omkring i området sør for Lefkas med siste stopp i Preveza hvor båten settes på land. Neste uke pakker vi bilen, stenger Grekerbua og setter kursen hjemover. Er enda litt usikre på hvilke vei vi skal ta nordover, det finner vi vel ut av etter hvert.

Blir fint å komme hjem til barn, barnebarn og venner. Takk for alle besøk vi har hatt og fine dager sammen med dere! Rekker kanskje en siste blogg når vi er tilbake i bua neste uke. Ship o’hoy!smiley

Leif og Hans nyter utsikten på toppen av platiaen i Metsovon.
Det er dekket til bryllup på restauranten på Valtos Beach, men disse var ikke invitert ..
Kosta i stuen sin i Metsovon
Og her sitter Tola på make kiste som vi har hjemme på Siggerud laget av Kosta.
Et ekte gresk hjem
Line og jeg på spasertur i Parga
Kattene nyter livet i havna ….
Kan man ha det bedre … Two Rocks Bay
Lunsj i Gaia
Ha det, Line! Takk for koselig besøk!
… og jammen dukket Ann Mari, Arild, Dagfinn, Inger og 3 andre seilerpar opp i Parga i går kveld. Da ble de ouzo i Grekerbua og påfølgende middag på Flisvos Restaurant hvor eieren disket opp med norsk Løiten akevitt både før og etter middag. Kjempekoselig!