Aller siste hilsen fra Parga dette året! Nå er bilen pakket og ble full som vanlig. Det gjenstår å sikre alle lemmer, vindu og dører i Grekerbua. Forleden dag da det styrtregnet og blåste på tvers her, rant vannet inn gjennom utgangsdøra, men heldigvis er huset så skjevt og skrått at vannet rant tvers gjennom huset og ut døren på nedsiden. I fjor la vi takstener foran døra, dette får vi gjøre i år også.

Båten ble satt på land sist onsdag, 2 dager etter planen. Grekerne er ikke så nøye på tid. Men dette ga oss muligheten til en seilas etter fullført regatta i Lefkas. Vi seilte inn til en 2. plass i vår klasse, skikkelig tøff seilas og stor innsats av mannskapet som bestod av kaptein Arvid, Hans, Bjarne, svensken Tommy, engelskmannen Keith, Henny og meg for ikke å glemme skipshunden Scraffy.

Helt nydelig å seile rundt på de greske øyer på denne tiden, ikke fullt i havnene, god temperatur både på land og i sjø. Først dro vi til Vathi på øya Ithaca hvor vi møtte seilervennene våre Jens Werner og Heidi i båten Spinnvill. La oss i i Midtsommerviken og spaserte over til sentrum av Vathi og spiste på kvelden. Avluttet kvelden med kaffe/likør og konjakk ombord i Spinnvill. Hyggelig. Neste dag dro vi på måfå sørover og vinden tok oss til et fredelig lite sted som heter Frikes. Her var det så hyggelig at vi ble like godt 2 netter. Fikk en flott tur på toppen av øya med super utsikt både mot nord og syd. Kom i prat med et par damer som stod og kokte olivensåpe, de var skikkelig pratsomme og artig å se hvordan disse såpene blir laget.

Reiseruten hjem? Joda, Hans vant den fighten og det ble ikke den lange turen via Serbia hvor jeg skulle handle skinke og vin på hotellet hvor vi overnattet på veien nedover! Vi tar ferjen i natt kl 2400 fra Igoumenitsa til Trieste i Italia. Den er fremme kl 2400 natt til onsdag. Derfra gjennom Slovenia, Østerrike og Tyskland. Satser på Kielferja torsdag og hjemme fredag. Da er det loppis og opera, super måte å treffe igjen gamle kjente. Aller mest gleder jeg meg til å kjenne myke barnearmer rundt halsen! I går ruslet vi ned på stranden i solnedgangen og hadde et siste bad, og gamlemor på hjørnet kom på tunet vårt for å ta et skikkelig farvel. Hun er 87 år gammel og livet hennes består i å følge med på hva alle naboene gjør.

Ønsker alle en fin høst, en god jul og et like godt nytt år som dette året har vært. smiley
Tommy og Scruffy i heftig seilas
Jens Werner og Heidi sjekker menyen på restauranten i Vathi

God utsikt – på toppen av øya i Frikes
Dama rører i såpeblandingen
På vei ut fra Frikes
På vei inn til Lefkas

Gamlemor har kommet for å ta farvel. Hun står under sitrontreet vårt og vi har fått skikkelig kjeft fordi vi har beskjært sitrontreet på feil tid og på feil måte! «Krima, krima» sa hun igjen og igjen. Dette betyr «det er stor synd».