Vi har etter hvert klimatisert oss her på de sydlige breddegrader. Det vil si at veldig sydlig er det ikke, det blåser kald nordavind og gradestokken ligger på rundt 14 grader. Iallfall er det godt jobbevær og omsider er vi i gang! Litt har vi da gjort, men veldig effektive har vi ikke vært. Vi må jo hilse på folk, komme inn i gresk rutine som betyr «siga, siga», altså litt etter litt, ingen stress!
Så har det jo også vært påske og dette måtte feires. Presten messet tidlig og sent. Høytalerne står montert på kirkeveggen og denne prestestemmen har vi både sovnet og våknet til. Påskeaften kl 2400 tok det helt av, da var det raketter, kinaputter og stemmen til presten steg enda noen hakk. Joda, skikkelig stemning!

Båten har fått vårpussen sin og er satt på sjøen og seilet til Parga. Tollpapirer i Preveza er ordnet og båten har fått den gamle plassen sin i fiskehavna. Vi har malt tak og vegger i stua og fått opp ny TV. Noe TV-titting blir det i disse dager, det er litt for kaldt å sitte ute på kveldene, men ouzoen og backgammon kl 1800 går greit …..
Ellers har vi kalket vegger og trapper utvendig, alle grekerne holder på med dette i disse dager. Vi har enda ikke funnet ut hvem som har revet ned gjerdet vårt. Noe rart er det her, naboene er litt unnvikende når vi spør. Det er dumt å sette det opp igjen hvis det blir revet ned igjen til neste år.

I går dro vi til Ioannina og bestilte kjøkkenet. Det blir levert her i neste uke og da må vi ha alt klart til det kommer. Hans har prøvd seg på å slå ut ytterveggen til nytt vindu, men ble plutselig litt engstelig for at hele huset skulle ramle ned. Nå har han besluttet å rådføre seg med en fagmann før han fortsetter. Jeg har tømt skap og skuffer og nå gleder jeg meg skikkelig til å få nytt kjøkken. Har jo stått på tå og vasket opp, men nå blir det oppvaskmaskin!

Eneste besøkende vi har hatt, er Johanne og Asbjørn. De kom seilende til Parga og inviterte oss til deilig middag om bord i catamaranen sin. Der er så fint, det er virkelig et stilig hjem på flytende grunn.

Håper våren har kommet der hjemme, hører at det fortsatt er litt kaldt. Ha en riktig fin helg! smiley

Her har Hans nettopp ankommet fiskehavna i Parga.
Begynte å slå hull i veggen til vindu på kjøkkenet, fant gamle fliser under de nye, så kjøkkenet har tydeligvis vært pusset opp før.
Her skulle det ha vært gjerde rundt, vi har stablet det pent opp langs veggen, det lå egentlig strødd rundt omkring.
På ettermiddagstur langs Valtos Beach.
Asbjørn og Johanne i sitt flotte hjem!
Johanne har sydd så fine påskekyllinger, de er fylt med sand!