Hallo familie og venner!smiley
Da er vi på plass i Grekerbua igjen. Egentlig syns jeg det er bare et «pust» siden vi pakket og dro herfra i oktober i fjor. Vi kom hit 9. april etter en ukes kjøretur gjennom Europa. Turen gikk fint, det var ikke så spennende å kjøre med den nye Merca som det var med den gamle Nissan. Denne gangen tok vi ferje fra Oslo til Fredrikshavn. Kjørte gjennom Danmark, Tyskland, Østerrike og Italia med ferje fra Venezia til Hellas. Første stopp var i Ålestrup i Danmark hvor vi handlet betongformer hos Renee og bilen ble enda mer stappa ….
Vi suste videre til Tyskland hvor vi overnattet på et lite sted som heter Seevetal syd for Hamburg. Her tok inn vi på et gjestehus med greske innehavere, Pharos zur Seeve. Etter en god frokost og livlig prat med en servitrise fra Azerbajan, dro vi videre sydover på autostradene gjennom Brennerpasset og Garmisch-Partenkirschen til Innsbruck. Booket overnatting gjennom Airbnb, billig og greit å sove en natt på veien. Våknet til solskinn og vakker utsikt mot Alpene.
Neste etappe gikk til Venezia hvor vi stoppet i 2 dager. Her hadde vi også booket overnatting gjennom Airbnb. Bodde i 6. etasje og delte leilighet med 2 andre par. Flott utsikt med to balkonger. Lyttet til vakker klokkespill fra en kirke som lå like ved. Michelle, verten vår, en sjarmerende og vakker italiensk gutt, ga oss nyttig informasjon om busser og steder å gå. Gikk en hel dag på øya og fikk med oss både gondoler, kirker, Marcusplassen, Dogepalasset, Sukkenes bro og alt som er å se på denne øya. Akkurat riktig sightseeing vær og passe med turister, helt sikkert en riktig tid på året å besøke Venezia. Slitne og fornøyde vendte vi tilbake til leiligheten og det smakte fortreffelig med pizza og øl på restauranten på hjørnet.
Neste dag var vi klar for siste etappe som var ferje fra Venezia til Igomenitsa. Bare hell og lykke at vi rakk denne. Hans hadde sett feil på klokkeslettet, ferjen gikk kl 1200 på dagen og vi trodde den gikk 1400. Det ble hei og hå ut av leiligheten, så kjørte vi feil i en rundkjøring og kom på avveie og klokka gikk, ja, ja, vi rakk det akkurat, men det var heftig stemning i bilen. Kjørte ombord i en gammel og sliten båt som tok 25 timer før den la til kai i Hellas.
Som vanlig var vi hyperspente på hva som ville møte oss her hjemme. I motsetning til i fjor var alt i skjønneste orden. Selvsagt overgrodd overalt, det har tydeligvis vært mye regn og vind her i vinter. Nå har vi ryddet, plantet og kalket. Båten er klargjort for ny sesong og Hans har seilt den til Parga, hvor den nå ligger i fiskehavna.
Vi ble som vanlig tatt godt i mot av naboer og kjente. Jeg måtte rett inn til gamlemor på hjørnet og drikke kaffe. Fikk med meg hjem røde egg og meliskaker fra påskefeiringen. En dag seilte catamaranen til Arvid og Anne Grete inn i havna her, kjempehyggelig å hilse på gamle seilervenner igjen. Vi har også hatt besøk av Tom Erik og Evelyn som har bygd seg nytt hus i Kanalis, et lite sted som ligger på strekningen mellom Preveza og Parga. Spennende mennesker som har startet sitt eget reisebyrå som kalles lillehellas.no. Denne uken har vi begynt oppussingen av badet. Har bestilt fliser, do og vask fra rørleggerbutikken her i Parga, greitt å støtte de lokale selv om det koster litt mer.

SÅ nå er vi i gang igjen….skuldrene er senket, sola skinner og alt føles bra!smiley

Dette er fra overnattingen vår i Innsbruck, bildet er tatt fra vinduet på rommet vårt.

Utsikt fra balkongen på rommet vårt i 6. etasje i Venezia. Hans er nydusjet!
Gondoler fra Venezias broer ….

På bryggekanten i Venezias kanaler. sørspissen av kanalen.Marcus plassen i Venezia

Meliskaker og røde egg fra påskefeiringen
Arvid og Anne Grete på besøk i Grekerbua.

Slik så det ut i «Acropolis» (nabotomta som er ubebodd og ramla sammen) da vi kom.

… og her sitter jeg på Valtos Beach og venter på at Hans skal komme seilende fra Preveza …
… og her er båten på plass i fiskehavna, fiskeren i nabobåten renser garnet og alt er som det skal være.