God tirsdagsaften!smiley
Bare en uke igjen av juni måned og turistene strømmer til Parga. Grekerbua har også vært full av latter og liv den siste uken. Ida med sine tre venninner invaderte huset og vertsfolket ble forvist til båten. Dette er en grei ordning da døgnrytmen kan være litt forskjellig. Dessuten er det fint å campere i båten. I havneområdet er det mye liv og røre når flotillaen (en gruppe med flere seilbåter) ankommer havnen. Disse er ikke erfarne seilere og jammen gjør de mye rart og det er god underholdning.

Stein Erik og Liv (svigerforeldrene til Erik) har også vært i Parga et par ukers tid. De inviterte til den tradisjonelle spekematkvelden på Mediteraneo hvor de bor. Smakte himmelsk med Valhalla urtebrennevin attåt. God stemning og godt selskap. Vi tok også en dagstur opp i fjellene i Epirus området. Epirus er en provins i nordvestlige Hellas. Første stopp etter Ioannina var Agnanta, en liten landsby i Arta regionen. Vi var tipset om at det skulle finnes en varmtvannkilde. Vi spurte lokalbefolkningen om de visste hvor denne var og de pekte oppover i bakkene og vi tok bena fatt. Det ble iallfall en lang og flott tur i naturen, men kilden fant vi aldri. Neste stopp var Pramanta. Her fant vi iallfall Anemotrypa cave som vi hadde hørt om. Fikk en guidet tur på et kvarter i grotten, men de hadde trøbbel med belysningen, så det ble en mørk tur. Pramanta var et søvning sted siden vi kom midt i siestaen. Epirus er et vakkert fjellområde, dype daler og høye fjell hvor elvene renner i dalføra.

Ida med sine venner Heidi, Vårin og Helen, fikk en uke med litt variert vær. Likevel ble det båttur til Anti Paxos med bading og lunsj og shopping i Gaia. Biltur til Acheron med vassing i den iskalde elva. Til tross for usikkert vær, seilte vi til Two Rocks Bay for å prøve «suppen» (stand up paddling). Spreke jenter, de padlet av gårde til tross for bølgete sjø. Skravling, god mat og drikke og med to finnmarkinger blir det selvsagt noen saftige replikker …. Hans har gjort det til en tradisjon å ta blodtrykket på alle gjester i Grekerbua. Dette gjorde han med hele familien da de var her og nå måtte jentene til pers også. Dette journalføres i den sorte boka. Doktor Hans leder, han har det høyeste blodtrykket! Dette er jo en trøst når han taper i backgammon, nye gjester får selvsagt opplæring i dette spillet også.

Nå er det igjen stille i heimen. Det varer ikke så lenge. Torsdag leier vi ut Grekerbua til 3 sosionomer fra England og da drar Hans og meg på biltur til Albania og Montenegro.

SÅ kommer Pål og ungene …. da blir det igjen liv og røre i bua.smiley

Liv og Stein Erik i Epirus landskapet – på vei mot Pramanta
På leting etter varmtvannskildene som vi ikke fant, men vi fant et oppkomme hvor de vasket tepper …
Inne i grotten, dårlig lys.
På Avocado bar i Parga, siste kvelden.
Vårin og Helen etter dukkerten …
Glade jenter på byen, shoppet nye kjoler ….
Ida og Heidi nyter badelivet på Two Rocks Bay
Helen og Vårin «elsker» Parga!
Bading, bading, bading – herlige dager!
«Suppen» mestret de, her er Heidi in action!