I dag pakker vi! Siste dagen i Grekerbua for denne gang. Tenk at plutselig var sommeren over både her og der. Den siste uken i Parga har det høljet ned, tordnet og lynet, det er rett og slett spektaktulært å stå oppe på verandaen og virkelig se på været! Båten er kommet på land i Preveza. Hans så på værmeldingene og fant det fornuftig å starte båturen fra Parga noen dager før ilandsetting pga av melding om sterk vind, høye bølger og styrtregn. Veldig lurt, for været kom! Nå er papirer hos port police og custom i orden og båten er meldt ut av gresk farvann for nye 6 måneder.
Bilen er som vanlig full, men ikke så full som i fjor. Klok av erfaring, har jeg i år laget små betongfigurer, like mye arbeid, men lettere å frakte. Var tenkt å ta et bilde av årets produksjon, men Hans er så kjapp med å pakke alt ut i bilen …Det har vært vakre dager de siste ukene i Parga. Flott turvær og fine seilturer, varmere i sjøen enn på land. Passe med turister i byen, men det går mot sesongslutt for både butikker og restauranter. Folk sier det har vært et godt år for det lokale næringslivet, tar av meg hatten for disse grekerne som varter opp alle turistene med smil og sjenerøsitet hver dag. Naboene har fått sitroner og roseavleggere og nå skal jeg en tur til gamlemor med blomster og få meg en kopp kaffe. I kveld blir det avskjedsmiddag sammen med Evelyn og Tom Erik (lillehellas.no) og et annet vennepar. Alltid vemodig å stenge bua og reise hjem, men plutselig så er vi her igjen!
I morgen tidlig starter kjøreturen hjem. Denne gangen drar vi den lange veien, dvs gjennom Makedonia, Serbia, Ungarn, Slovakia, Tsjekkia og Tyskland og runder av med Kielferja til Oslo. Rekker akkurat hjem til loppemarkedet på Siggerud, der står jeg og selger lopper og får møte alle gamle kjente. Ønsker alle en god høst, jul og vinter!
Takk og takk for denne gang

Båten er på land
Stein serverte medbrakt spekemat og øl med snaps
På tur til den øverste kirka
Parga. Bildet tatt fra Elena kirken.
På tur i olivenlunden. Ser ikke så godt nettene som er spent opp under trærne for å fange opp de modne olivene.