Etter noen kalde vindfulle dager på Tyskebukta var det behagelig med noen rolige dager på kanal «The Standing Mast Route», spesielt nå når vi har fått sol og sommer.

Tok Eemskanalen til Groningen torsdag kveld og vdere til Zoutkamp fredag. Har mistet tellingen på antall bruer som er løftet for oss og det har vært minimalt med ventetid. I enkelte byer har brovakta hentet noen få euro med sin blå tresko som han senker i det vi passerer, ellers er alt gratis. Kanalen er ikke dyp og jeg forstår ikke helt at vanlige seilbåter med fast kjøl klarer denne turen. Vi har registrert dybde ned mot 1,5 m og måtte trekke inn kjølen flere ganger.

I kveld ligger vi i en liten landsby som heter Wergea, litt syd for Leeuwarden. Her kom havneverten med en bærepose med gaver og informasjon på hollandsk og ba om 5 EUR i havneavgift. Sykler er til fri anvendelse så vi slapp å pakke ut våre egne. Har syklet langs små idylliske kanaler og utforsket hele landsbyen på kryss og tvers.

Mye rart i arkitektur

Bjørg på flørteren