Fra Nieuwport i Belgia seilte vi i en vanvittig fart (8,6 knop i snitt), passerte den berømmelige ferjebyen Calais i en fei og styrte unna all trafikk i den engelske kanalen. Strømmen og vinden tok oss til byen Boulogne-sur-Mer i Frankrike.
Neste dag startet vi i flo sjø uten vind. Sent på kvelden bestemte vi oss for å gå i havn i en by som heter le Tréport. Det var nesten som å komme til en spøkelsesby. Forskjellen på flo og fjære er enorm og innseilingen til havnen var helt tørrlagt og vi måtte vente en time til det begynte å flø.

Da vi kom inn første porten med ror og kjøl dradd opp, ser vi en haug med båter som ligger veltet på sandgrunnen. Etterpå måtte vi gjennom en sluse og da bare steg vi til værs og ble sluset ut i havnen hvor vi fikk tildelt en plass. Et par timer senere lå alle disse båtene og fløt normalt i sjøen. Rare greier.

Tréport var et merkelig sted. I kveldinga da vi ankom med litt skyet vær og dunkelt lys, tittet vi opp fra fjæresteinene på disse svære murbygningene med en steinkirke fra 1400 tallet i sentrum og alle disse båtene strødd rundt oss, surrealistisk ……
Her ser vi opp på byen, når det er flo sjø går vannet over den grønne kanten. Tréport er en fiskehavn hvor elven Bresle møter den engelske kanalen. Byen har hvite kalk klipper, kasino og gondolbane.

I dag har vi hatt en kort etappe og er nå i byen Port de Dieppe.

Havnen i Dieppe