Etter 3 netter i Guernsey forlot vi dette hyggelige stedet. Massevis av restauranter og brune puber, veldig britisk. Engelskmenn er virkelig et høflig folkeslag. Det var full action i havna hver kveld i 2300 tiden. Da måtte båtene som skulle reise neste dag, forlate den innerste havna i flo sjø for så å legge seg ved en ventebrygge i en havn utenfor. Ble mye styr da flere båter lå utenpå hverandre og det var selvfølgelig den innerste båten som skulle gå … Men det var stemningsfullt i mørket, folk var lystige og hjalp hverandre.
Den ytterste havnen i Guernsey med borgen i bakgrunnen.

Tidlig torsdag morgen i sekstiden, dro vi avgårde med kursen mot det franske fastlandet igjen. Det tok oss ca 13 timer i skarpt kryss i noen timer og resten i motvind. Klappet til kai i Roscoff sent på kvelden.
Roscoff ligger i Bretagne eller Brittany nord-vest i Frankrike. Det grenser til den
engelske kanal i nord, den keltiske hav og Atlanterhavet i vest, og
Biscayabukta i sør. I dag har vi tatt gratisbuss til sentrum av Roscoff, virkelig en sjarmerende by med trange gater og stort folkeliv.

Sentrum av Roscoff

Det blomstret hortensia overalt, vakre hager rundt husene.

Nå drar vi videre sørover og skal prøve å legge oss på svai i L’Aber Benoit, så kan dere lure på hvor det er hen ….

Søndag 4. august: Det ble ikke L’Aber Benoit. Vi måtte drøye avreise en dag da vinden økte på. På ettermiddagen i går dro vi ut i tidevannet og endte opp ved ei bøye på et sted som heter: Aber Wrac’h

Til Grete: Har prøvd å lage kart til deg med inntegnet rute, men fant ut det var mer oversiktlig å lenke opp til kartet. Går du inn på lenken over, kommer det opp et norgeskart, men trykk på l’Aber Wrac’h til venstre i skjermbildet og du får opp stedet hvor vi er. Dette er en test …. gi tilbakemelding om det er ok..