Kapteinen kan også ombestemme seg. Vi startet i frisk bris med strøm og vind rett i mot. Sjøen var rotete med store bølger og dønninger fra alle kanter og alt som var løst i båten havnet på dørken. Snudde derfor inn til Camaret og la oss for anker i stupende mørke. Neste dag var det ingen vind og tvilsomme værmeldinger, så vi fortsatte derfor ned langs kysten med stopp i Port Tudy på lle de Groix og L’Herbaudiere.
Nå ligger vi i Les Sables d’Olonne, der båten vår ble laget i 2006. Fabrikken Alubat hadde stengt i ferien, men dette er en del av det franske seilermiljøet med egen pir for Vendee Globe, så her er det nok å se på. Tok oss en hviledag med sykling og spaserturer i sentrum. I morgen skal vi prøve Biscaya på nytt og krysse over til Spania.
Samme type seilmaskin som brukes i Vendee Globe. (soloseilas jorda rundt)

Folksomt i gågata
Kunst av skjell