Dagens glade nyhet er at den gamle pc’en er blitt edru etter ankerdrammen og kjører igjen etter full demontering og tørking.

Siden sist har vi stoppet i Nazare, Peniche, Cascais, Sesimbra, Sines, Sagres, Alvor, Albufeira, Ilha da Culatra og er nå tilbake til Spania i Isla Canela.
Lengste strekket var fra Sines til Sagres og runding av den sydvestlige spissen av Portugal. 11 timer med rotete sjø og seiling med litt for lite vind bakfra. Feiret startet på Algarvekysten med en lang spasertur på klippene og festningen i Sagres før vi satte kursen mot Alvor med drømmeføre, 15 knop vind fra siden (skarpt slør).
Når vi ankrer antar vi at alle båtene ligger i samme retning, men i elven Alvor snudde strømmen mot vinden og da ble det rot for noen. Bjørg var alene i båten da den berørte den Canadiske nabobåten og når kapteinen var tilbake fra internettjakt hadde Bjørg en hyggelig engelskmann ombord som hjelpemann. Det kryr av engelske i dette område.

Vi følger i sporene til «Snowbird» og ankret innenfor Ilha da Culatra. Besøkte også landsbyen uten biler.

Ikke alle dager er like gode. Her i den dyre havna Isla Canela, virker ikke nettet og en måke satte seg i masta og dreit på kalesja og i de nystekte pannekaene. Forbanna fugl. Ellers er alt bra og sola skinner i dag også. Forbanna varmt…….

Sydvestlige spiss av Portugal

Havneområdet i Albufeira
Kunst laget av sand
Landsbyen uten biler