Strekningen fra Isla Canela til Marbella: Mazagon – elva Sancti-Petri – hoppet over Barbate og la oss på svai i en bukt like utenfor – Tarifa – la Linea.

Nå er vi i Middelhavet! Men det er jo bare starten på et langt hav og jeg tror vi har mange godbiter i vente. Vi lå i havnen la Linea på spanskesiden og syklet over grensen til Gibraltar. Her var det god gammel engelsk kultur overalt.
Den siste tiden har vi tatt korte etapper hver dag og vind og strøm har vært vennligsinnet mot oss. Nydelig når vi kan seile uten motor. Jeg har lagt på en svær pute under storseilet og hørt på bølgeskvulp og kjent den varme vinden stryke over meg – det er verdt alle timene i skvalpesjø og motvind.
Skolene er startet opp igjen i Spania og det er mindre turister. God plass i havnene. På denne kanten av Spania er det mange nordmenn og svensker som bor store deler av året her.

Nå er vi i Marbella. Ligger i byhavnen og her er supergodt internett. I dag har vi vasket båten utvendig og innvendig, jeg har vært til frisør og vi har handlet inn mat. For nå får vi besøk fra Norge! Broren min Per og svigerinne Kari kommer i morgen og de har med seg gamle Hjemmet fra ho mor og brunost! smiley

Gibraltar i sikte!

Fylte diesel i Gibraltar (mye rimeligere enn på spanskesiden!) før vi rundet Punta Grande de Europa og var i Middelhavet,

Utrolig stor trafikk av båter i begge retninger i Gibraltarstredet (dårlig bilde grunnet urolig sjø…), dessuten var det røyklukt og askeskyer, nok en skogbrann.