Nå er det lenge siden vi skrev på bloggen. Grunnen er at vi har lagt i ro her i Almerimar hvor båten vår skal ligge i vinterhavn. Siste dagene har vi leid bil og kjørt til Granada og overnattet på land! Vi dro til det berømmelige slottet Alhambra. som er et av de mest besøkte turiststedene i Spania. Alhambra et et palass som ligger på et platå i utkanten av Granada. Her har man utsikt over hele byen og de enorme slettene i vest og nord med Sierra Nevada fjellene mot sør og øst. Alhambra blir ofte kalt «det røde slottet» (pga røde byggesteiner). Det ble bygget av maurerne på midten av 1300-tallet og det er imponerende mosaikkmønster overalt. I ett med slottet ligger den praktfulle haven Generalife (Arkitektens have).

Vi har ellers fartet rundt i dalstrøkene hvor de andalusiske slettene bretter seg ut mot steile fjell. Jo, Spania har mye å by på, både av sjøliv og fjelliv.

I disse dager forbereder vi avreisen vår hjem. Seilene er tatt ned, vasket, tørket og stuet vekk. Gummibåten er pakket sammen og Hans sjekker og dobbelsjekker fortøyninger. Her er båter fra alle nasjoner i havna og i tillegg bor det en del «pensjonister» i de store leilighetskompleksene rundt havna. Hver torsdag er det en skandinavisk samling på en av restaurantene. Sist torsdag var det vel 30 – 40 mennesker samlet, flest svensker. De fleste jeg snakket med skulle bo i båtene i vinter. Det er mange historier en hører på slike treff. Er glad vi reiser hjem, tror det kan bli litt «tett» å bo slik. Spanias vanskelige økonomi gjenspeiles i de mange tomme leilighetene og nedlagte butikker. Litt spøkelsesaktig …

Fredag 18.oktober sitter vi på flyet hjem. Da skal vi feire lille Henny’s navnedag og så blir det tur til Vestlandet til min gamle mor som venter veldig på besøk.

Takk til alle dere som har fulgt oss på bloggen. Reisen vår fortsetter til våren med nye og spennende opplevelser. Ha en fin høst og vinter!smiley

Fontenen i Lahambra

Inne i selve slottet – alt i mosaikk

Vanskelig å få frem mosaikkmønsteret på bilde, men det var helt fantastisk.

Fra det gamle militære området i Lahambra

Jeg bestemte meg for å bruke opp alt restegarn på turen og her er resultatet!

Ha det!