Noen etterlyser livstegn fra båtliv og Pargaliv, det er en stund siden siste logg! Men nå er vi på plass i Grekerbua igjen. Mens vi har vært borte, har Grekerbua huset både amerikanere, engelskmenn og serbere. Vår greske venninne Lona, som bor rett bort i gata her, har tatt seg av alt det praktiske og vasket og ordnet. Sammen med Ann Mari og Arild (Pettersen) har vi seilt gjennom Korintkanalen og rundt Peloponnes. En utrolig flott tur med mange opplevelser. Små, idylliske, greske perler, helt malerisk.

Dette er stoppestedene på turen.
Parga – Lefkas – Astakos – Mesolonghi – Nísos Trizónia – Itéa – Kiato – Korint – Epidavros – Poros – Hydra – Spétses – Ormos Kiparríssou – Monem Vasia – Nissis Elafonisos – Porto Káyio – Port Limení – Koróni – Pylos – Kiparissia – Katakólon – Zakýnthos Ormos Kari – Zakýnthos Vromi – Poros Kefallinia – Itháka Frikes – Meganísi Abelike – Lefkas Preveza – Parga.

Vi startet 2. juni og var tilbake i Parga 29. juni.

Etter hjemkomst til Parga og Grekerbua, var det bare å vaske klær og kjøre til Preveza og ta imot Pål og Elsa. Med nytt mannskap på plass i båten, kastet vi loss fra fiskehavna i Parga og dro til Albania. Båten må registreres ut av EU for å få nye 18 måneder i gresk farvann. Dette er i følge reglementet og nå er alle papirer i orden. Vi koste oss masse i Saranda, Pål og meg jeg gikk til frisør, Elsa badet på badestranden og det var et yrende liv på strandpromenaden på kvelden. Elsa hoppet i trapper og lekte i lekeapparatene, spiste is og var bare veldig fornøyd. Etter 3 dager satte vi kursen tilbake til Hellas. Stoppet ikke på Korfu nå, men dro direkte til Lakka som er et nydelig sted på nordspissen av Paxos. Her la vi oss på svai og tok jolla inn til land for å spise på kvelden. Neste dag var det tilbake i Parga, det er som å komme hjem. Denne gangen måtte vi sove 2 netter i båten da en serbisk familie bodde i Grekerbua. Nå har vi vasket ut og gjort klar bua til neste besøk og det er i dag. Nå er Pål i Preveza og skal hente Amalie og Gregers som kommer alene med fly fra Oslo. Vet ikke hvem som gleder seg mest, Elsa, bestemor eller pappa. Bestefar synes det blir mye styr og bruker masse tid i båten …. Iallfall er Amalie og Gregers veldig klar for et par uker med sommerliv i Parga! Fortsatt god sommer der hjemme!smiley

Jeg sliter med disse bildene – det tar så utrolig lang tid! Har så mange fine bilder fra turen, men får dessverre ikke lagt ut på nett og nå har jeg glemt hvor bildene ble tatt ….smiley

I Korintkanalen.
Venter på bussen tilbake til Itea fra Delfi.
Hydra
Her fraktes Ann Mari og Arild i land av kapteinen
Idylliske spisesteder
Klar for hjemreise. Takk for en fantastisk tur sammen med Ann Mari og Arild!

Pål og Elsa i Saranda