Nå har vi allerede vært i Parga i vel en måned! Tiden går fort enten vi er her eller hjemme. Det er alltid noe å ta seg til og det er alltid noe som skal gjøres. Så skjer det jo uventede ting plutselig og dette medfører merarbeid og tiden går, men grekerne er gode på å ta den tiden de trenger. Vi bestilte noen håndverkere for å skifte tak på boden. Fra de sa de skulle komme til de kom, gikk det en uke. Hans stresset med å ta ned det elektriske og alt rotet i boden ble flyttet inn i huset. Der ble det stående en uke på vent og vi kunne ikke bare dra bort i tilfelle de skulle komme. Ja, ja, da de endelig kom, var arbeidet gjort på 4 timer. På gresk vis, ikke så nøye på detaljene, så i ettertid har Hans hatt en jobb med å finpusse. Men nå er det gjort, asbest platene er fjernet og vi lever fint med litt småsjuskete arbeid, det står i stil med resten i Grekerbua.

Midt opp i dette fikk vi innbrudd i båten. Vanligvis går Hans i fiskehavna og sjekker båten hver dag. Men pga arbeid her hjemme, uteble han en dag og denne dagen ble det gjort innbrudd. Ingen i havna har sett noe uvanlig, men der var heller ingen andre båter enn de vanlige fiskebåtene. Tyvene hadde tatt seg ned i takluka som stod i luftestilling. Det må ha vært småvokste folk, for luka er trang. Vi trodde det var unger og rampestreker, for de hadde spist syltetøy og frokostblanding som de hadde strødd rundt i båten. Men ellers var det ikke store verdisaker de hadde tatt. Vi oppdaget kikkerten, en ny høyttaler og en del verktøy. Tyveriet ble meldt til portpolisen. På selveste 17. mai fikk vi telefon fra politiet i Igoumenitsa, (som er en times kjøring fra Parga), med beskjed om å komme dit og se på noen stjålne gjenstander de hadde fått inn. Vi dro selv om vi var sterkt i tvil om at dette var våre ting. Da vi dukket opp på politistasjonen, ble vi ganske paffe da vi så alle tingene våre lå på gulvet. Hvem tyven var, vet vi ikke. Eneste vi fikk vite var at det ikke var en greker, men sannsynligvis en albaner og personen hadde sagt at han hadde funnet tingene i en båt i Parga. Det var stjålet mange flere ting enn vi hadde merket som Ipad, fiskesnører, fiskestang og andre småting en ikke tenker over er borte. Ja, ja, det kom til rette og vi er bare takknemlig over at de ikke bare startet motoren i båten og dro sin vei, for så enkelt kunne det gjøres!

Turistene er kommet til Parga. Her er svensker og nordmenn over alt. Vi har startet seilbåtsesongen med bading, gresk salat og sveler. Men det var kaldt i sjøen!

Livet er ellers behagelig og vi pusler rundt og maler og kalker. I går malte jeg trappetrinnene ned fra verandaen med gulfarge som vi har hatt før. Tok med meg malekost og spann etter utført arbeid og like etterpå bankes det på døren og der står min franske venninne. Hun hadde trampet opp den nymalte trappa og labbet inn på de fine steinhellene som Hans har lagt! Da var det bare å male på nytt og fjerne alle spor, men hyggelig med besøk da!

Nå er det bare 14 dager til vi kan ønske våre første sommergjester i Grekerbua velkommen! Gleder oss til det. I dag har vi hatt regn i bøtter og spann, men det er godt for grøden. I går var det fotballkamp i Champion league mellom Liverpool og Real Madrid. Kampen ble vist på mange barer her i Parga og det var fullt overalt. Her er utrolig mange engelskmenn og disse er jo ihuga fotball entusiaster, engasjementet og lydnivået var på topp. Slik er livet på disse kanter ….., fortsatt god sommer!

Her er boden før jobben starter. Disse asbestplatene er ikke bra og naboer har bedt oss om å fjerne de.
Og her er håndverkerne i gang, 2 voksne menn fra Agya.
… og slik ble resultatet, Hans i ferd med finpussen.
Dagliglivet i Parga. Elevene sparker fotball på skoleplassen.
Etter besøk på politistasjonen i Igoumenitsa, ble det 17. mai middag hos Georgio på Arcouda.
Rusletur i Parga. Her ser vi ned på bystranda, ikke mange som bader denne dagen.
Nymala båt